T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AKYURT - Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

  ALANIN TANIMI

Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI


Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.


Çocuk bakımı ve gelişiminin önemini bilen, 0-12 yaş çocuklarının gelişim ve özelliklerini tanıyıp, alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan onların sorunlarını giderici önlemler alabilen; bu yaş çocuklarında görülebilen hastalıkların belirtilerini, koruma yollarını, bakımını bilen, anne sağlığı konusunda bilinçli olan, ilk yardım konularında bilgi- beceri kazanan, okul öncesi eğitim kurumlarında program hazırlayıp uygulayabilen aynı zamanda bu çocukların gelişim seviyelerini ve gelişen teknolojiye uygun eğitici oyuncaklar hazırlayabilen, kullandığı makine araç gerecin basit bakım ve onarımını yapabilen, çalıştığı iş yerinde günlük mönü ve yiyecekleri ilkelerine göre hazırlayabilen, kendi alanındaki mesleki ve teknik becerilerini kullanarak iş yerinde ve iş çevresinde sorunları çözümleyebilen, çevresi ile uyumlu ilişkiler kurabilecek nitelikte teknik eleman yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür.

 

İŞ BULMA İMKÂNLARI


Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

 05-12-201805-12-201805-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.01.2014 - Güncelleme: 29.08.2023 13:09 - Görüntülenme: 2778
  Beğen | 0  kişi beğendi