T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AKYURT - Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü

 

Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız?

 
Estetik ve güzellik konusu insanlık için, özellikle de kadınlar için her zaman önemli olmuştur. Bu alanın özellikle kadınlar için önemi de, hem değişik arayış ve akımların gelişmesine, hem de gün geçtikçe bir sektör ve dolayısıyla istihdam alanı olmasına neden olmuştur.Özellikle kadınların işgücüne katılımlarının artışı, bakım ve güzelliğin önemini ve bu alana harcanan paranın miktarını arttırmıştır. Sektör büyüdükçe ve insanların beklentileri arttıkça, bu alanda nitelikli insan gücü ihtiyacı da artmaktadır.
Özellikle şehir merkezlerinde artık kuaföre gitmeyen nerdeyse kimsenin kalmadığı, çalışan herkesin giyim kuşamı ile birlikte güzelliğine ve bakımına da dikkat ettiği ve buna bütçe ayırdığı bir dönemde yaşarken, bu programın nitelikli mezunlarının iş bulamamaları ya da para kazanamamaları çok zordur.

Bu Programda Nasıl Bir Eğitim Verilir?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programında , öğrenciler, sektörde nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olan tüm alanlarda, çağın teknolojisinden yararlanarak uygulama ağırlıklı bir eğitim alırlar.Saç kesimi, şekillendirme ve renklendirmesi, vücut bakımı, epilasyon, makyaj, el, ayak ve tırnak bakımı konularında deneyim ve beceri sahibi olmaları için gereken derslerin yanında, girişimcilik ve etkili iletişim konularında da bilgi sahibi olarak mezun olurlar.


 Kimler Bu Programı Seçmeli?

Küçük dokunuşlarla fark yaratmayı sevenler ve sabırlı olanlar,
İnsanlarla iletişim kurmayı sevenler ve insanları mutlu ettikçe kendi de mutlu olanlar,
İşini severek yaparsa hafta sonu ve uzun çalışma saatleri konusunda şikâyetçi olmayacak olanlar bu programı okuyabilirler.



 

 

 

05-12-201805-12-201805-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.04.2015 - Güncelleme: 29.08.2023 13:05 - Görüntülenme: 1866
  Beğen | 0  kişi beğendi