Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yıldırım Mah. Mezarlık Cad. No11 06750 Akyurt/ANKARA
Vizyon
Vermiş olduğu eğitim alanlarında dünya çapında lider ve tanınan bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla birlikte ahlaklı, disiplinli, başarılı, saygılı, üretken ve teknolojiyi kullanabilen ve kendini sürekli yenileyen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Türkiye Geneli Bölge Birinciliği, Badminton İl Üçüncülüğü, Badminton İlçe Birinciliği, Masatenisi İlçe Birinciliği, Voleybol İlçe Birinciliği
Ulaşım
Gün içerisinde 20 dakikada bir Ulus 19 Mayıs Stadyum sahasından özel halk otobüsleri kalkmaktadır. EGO otobüsleri hafta içi ve hafta sonu 30 dakikada bir Sıhhiye den Akyurt a ulaşmakta, Akyurt tan da hafta içi ve hafta sonu 30 dakikada bir Sıhhiye-Ankara istikametine hareket etmektedir. EGO otobüs numarası 488 dir. Mesafe 32 km, ulaşım süresi ortalama 60 dakikadır.
Yerleşim Yeri
İlçemiz, Ankara nın kuzeydoğusunda yer alan, başkente çok yakın mesafede, sınırları içerisinde Esenboğa uluslararası havaalanı barındıran, hızla kalkınan ve büyüyen şirin bir ilçedir.
Ankara il merkezine 32 km, Akyurt ilçe merkezine 0 km.
4006 TÜBİTAK çalışması yapılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
NKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONSORSİYUM ORTAĞI OLAN OKULUMUZ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİ 21 GÜN İSPANYA'YA STAJA GÖNDERDİ.